Címlap Ovis élet
Ovis élet PDF Nyomtatás E-mail

Óvodánk bemutatása - 1.

Óvodánk a Szent Imre Katolikus Általános Iskola Tagóvodájaként működik Gödöllő blahai részén, távol a központtól, nyugodt környezetben. Az intézmény tömegközlekedéssel ugyan megközelíthető, de a helyi járatok számának gyakorisága korlátozott. Mivel az óvodánk csendes kis utcában helyezkedik el, kisebb és nagyobb séta távolságra van egy közeli erdő és egy tó, ami remek alkalmat nyújt a természet változásainak a megfigyelésére. Különös figyelmet fordítunk a folyamatos fejlesztésekre, innovatív törekvések megvalósítására. Rendelkezünk a pedagógiai programunk megvalósításához szükséges személyi és tárgyi feltételekkel. Tágas udvarunkon található játékaink korszerűek, folyamatosan bővülnek, modernizálódnak.

Az óvodai nevelésünk gyermekközpontú. Ennek megfelelően a gyermeki személyiség kibontakoztatására törekszik. A katolikus óvoda egész napja, a játék, a munka, a tanulás, valamint a közösségformálás sajátos világszemlélettel történik. Valljuk, hogy a gyermek Isten ránk bízott ajándéka.

Óvodánkban a hitre nevelés kiemelt feladatként van jelen. A Biblia tanítását alapul véve segítjük a gyermeket abban, hogy megfelelő tapasztalatokat szerezzenek a teremtett világról, életkoruknak és értelmi képességüknek megfelelően. A katolikus, keresztény lelkiség megjelenik a tanulási folyamatokban és a különböző tevékenységi formákban.

Tiszteletben tartjuk a családi nevelés elsődlegességét, illetve azt kiegészítve, az óvodai nevelés sajátos módszereivel, eszközeivel pozitív erkölcsi tapasztalatokhoz juttatjuk a ránk bízott gyermekeket.

A nyugodt, kiegyensúlyozott, szeretetteljes légkör biztosításával törekszünk átadni azokat az értékeket (szeretet, önzetlenség, megbocsátás, lelkiismeretesség…) melyek a keresztény élet alapját képezik.



 

e-napló

Aranytoll

Ki olvas minket

Oldalainkat 1 vendég böngészi

Iskolánk

Közösségi oldalaink